БългарскиEnglishFacebook

ПО СТЪПКИТЕ НА ПРЕДЦИТЕ НИ В ОКСИТАНИЯ

Филм за духовните мостове между България и Окситания (днешна Франция) от Средновековието до днешни дни. Едно пътуване на група Българи из Франция, посещавайки места свързани с исторически събития и личности които са малко или почти неизвестни, но описани от древните летописци и потвърдени от днешните изследователи.

Момчил Карамитев е роден в София. Завършва кинорежисура в Рим. Участва като асоцииран продуцент в множество международни телевизионни и кинопродукции. Като изпълнителен продуцент има повече от дузина независими филми, всички от които са били номинирани и печелят награди на фестивали и конкурси в САЩ. Режисьор на документалния филм “Апостол Карамитев”, с който печели годишната награда на Българската филмовата академия за телевизионен документален филм през 2011 г. и още четири международни награди в САЩ през 2012 г. Участва в международното жури за пълнометражни игрални филми на София филм фест.

Фестивали и награди:
Наградата за чуждестранен филм, документален филм, за продуцент, наградата на публиката за най-добър продуцент, Християнски филмов фестивал, Орландо, Флорида, САЩ; Официалната програма на Фестивала на християнското семейство, Елингтън, САЩ

2016, 30 мин, документален
Сценарий: Момчил Ап. Карамитев, Д. Попхристов
Режисьор: Момчил Ап. Карамитев
Оператор: Момчил Ап. Карамитев
Продукция: Найтмеарпикчърс – Момчил Ап. Карамитев, Габриела Ди Саверио
С подкрепата на:джаз ФМ радио, класик ФМ радио, Захаринова и сие, фондация “Вортекс”
Контакти: karamitevma@gmail.com

СПОДЕЛИ: