БългарскиEnglishFacebook

ПРОИЗВЕДЕНО В БРАХИЦЕРА

Герои на този филм са мухите. Предводителката им – мухата Майка – в края на живота си е изпълнена с решимост коренно да преобрази бита на своите поданици като се опита веднъж за винаги да изтрие позора „прославил” ги като едни от най- гнусните същества сред ципокрилите. Моделът за действие еа пчелите. С общи усилия мухите с много жертви , успяват да произведат мед „MADE IN BRACHYCERA” ….но това е и първото и последното нещо ,което са произвели. Беспределната им лакомия ги довежда и до края на цялото семейство „BRACHYCERA”

Николай Тодоров завьршва анимационно кино вьв ВГИК гр.Москва (1979г.) От 1979 г. Работи в студио за анимационни филми “София”,като режисьор,художник постановчик,аниматор и сценарист. От1987 работи във Франкфурт,Берлин,,Виcбаден-кьм ZDF като режисоьр,аниматор,художник и сценарист. Сьздал е над 90 анимационни филма.Носител е на престижни международни награди.Филмьт му “Грандомания” е селекциониран на
Международен кино фестивал Кaн в категрия за най –добьр анимационен филм.На
Международния кинофестивал в град Хирошима /Япония/ филмьт му “Одисея”е
селекциониран за един от десетте най-добрите анимационни филми за последните тридесет
години.Награди от Краков, Варна, Анеси и др.Неговит филми са участвали вьв всички реномирани световни кинофестивали и форуми. Музеят за модерно изкуство в гр.Ню Йорк е закупил и притежава негови филми. Тодоров има самостоятелни изложби в Москва,Ню Йорк,Анеси,Ешпиньо,Загреб, Лука,Франкфурт,Оберхаузен и др.
Продуцент ,художник постановчик режисьр /сьвместно с големия полски режисьор
Кшищов Занусси и Анри Кулев е на песата “Недостьпната” .

Фестивали и награди: МАФФ, Варна 2017 г. – Гран при

2017, 72 мин, анимация
Сценарий: Виктор Самуилов
Режисьор: Николай Тодоров
Аниматор: Николай Тодоров
Композитор: Данко Йорданов, Ива Тодорова
Продукция: ЕТ “Клуб Но Николай Тодоров” – Николай Тодоров
С подкрепата на: НФЦ
Контакти: nicolayat@gmail.com

СПОДЕЛИ: